Следвайте Гласове в ТелеграмЗападните страни все повече обсъждат необходимостта от смяна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗападните страни все повече обсъждат необходимостта от смяна
Коментари Харесай

Русия: Западът търси активно кандидати за поста на Зеленски

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Западните страни от ден на ден разискват нуждата от промяна на сегашния президент на Украйна Владимир Зеленски. Вече се преглеждат няколко евентуални претенденти, които да го заменят на най-високия пост в страната. Това съобщи шефът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, представен от ТАСС.

" Разглеждат се разнообразни наследници на Зеленски в кабинета на президента. По-конкретно, в коридорите на ноемврийската среща на външните министри на Европейски Съюз, извършена в Брюксел, беше маркирано, че един от високопоставените украински военни може да заеме този пост, да вземем за пример главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни или началникът на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирил Буданов, както и ръководителят на кабинета на украинския президент Андрей Ермак, някогашният асистент на украинския президент Алексей Арестович и кметът на Киев Виталий Кличко ", означи той.

Наришкин акцентира, че съгласно европейците всеки от горния лист „ е в положение да играе ролята на „ украински Пилсудски “, създавайки мощен „ хигиеничен кордон “ сред Русия и Европа в продължение на десетилетия. „ Този ​​сценарий планува преустановяване на огъня сред Москва и Киев сега, когато украинските въоръжени сили изцяло изгубят своя нападателен капацитет “, изясни Наришкин.

Ръководителят на съветското разузнаване отбеляза, че службата му получава „ надеждни данни, че високопоставени чиновници на водещи западни страни от ден на ден разискват между тях нуждата от промяна на сегашния президент на Украйна Владимир Зеленски “.

За аргументите за западното неодобрение

Както уточни шефът на Службата за външно разузнаване, измежду главните аргументи, предизвикващи желанието на Запада да смени водача на Украйна, са както „ неизпълнените обещания на Зеленски да победи Русия на бойното поле “, по този начин и „ безкрайната неучтивост на украинския президент в връзките с задгранични сътрудници “, съпроводен от „ неограничен непотизъм и корупция “, чийто мащаб „ шокира даже западни политици, които схващат доста от сходни въпроси “. „ Но главното е загубата на Зеленски от способността да маневрира в спор с Русия в полза на Вашингтон и неговите съдружници “, акцентира Наришкин.

" Западът счита, че ръководителят на Украйна е отишъл прекомерно надалеч в основаването на имидж на несклоняем покровител на война с Москва до триумфален край. Ако се наложи, той няма да може да стане страна в договарянията с Русия в полза на Русия за краткотрайно заледяване на спора и избавяне на русофобския киевски режим ", добави ръководителят на Службата за външно разузнаване. „ Според оценките на американското разузнаване, поради развиването на обстановката в украинския спектакъл на военните дейности, нуждата от това може да възникне скоро. ”

Инфо: ТАСС

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР